Web Analytics Made Easy - Statcounter

افغانستان در دوره ای برای عدم استفاده از کتاب ها و اساتید ایرانی در دانشگاه های خود تلاش هایی کرد اما باید بداند که برای رسیدن به سطح علمی به زیر ساخت هایی نیاز است که با دعوت استاتید ایرانی و استفاده از تجربیات آن ها می تواند سهل الوصول تر به این مهم دست یابد. جهت بررسی مسائل دانشگاهی و همکاری های بین ایران و افغانستان گفت و گویی داشتیم با حسین فرجاد امین، معاون ستاد افغانستان وزارت امور خارجه که در ادامه می خوانید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رشد علمی افغانستان و همکاری دانشگاهی ایران و افغانستان را چگونه ارزیابی می کنید؟

در افغانستان به جای رشد علمی مدرک گرایی افزایش یافته است، طوری که کسانی که مدرک دارندمی توانند مشاغل دولتی را تصاحب کنند و همین مساله باعث شده تا تمایل برای ادامه تحصیلات بالا رود. بنابراین دانشگاه ها مانند قارچ افزایش یافتند در حالی که کارعلمی چندانی انجام نمی دهند.

برخی از کتب درسی که در افغانستان وجود دارد از منابع فارسی استفاده و کپی برداری شده است و کار علمی خاصی روی آنها انجام نشده یا بودجه ای برای تحقیقات علمی برایشان اختصاص نداده اند.

قبلا اساتید، مدرک لیسانس و فوق لیسانس کرسی های علمی را به دست داشتند اما چند سالی است که افغان ها سعی می کنند تا اساتید خود را در هند پاکستان و ایران بورسیه کرده و سطح علمیشان را بالا ببرند.

برای افزایش همکاری های دانشگاهی بین ایران و افغانستان تلاش های بسیاری انجام و سال ها زحمت کشیده شد اما در یک دوره افغانستان برای مبارزه و مقابله با عدم استفاده از کتاب های ایرانی، در دانشگاه های خود زبان انگلیسی را مطرح نموده و کار اساتید ایران و پاکستان را در دانشگاه های خود ممنوع کردند. در همین راستا ابتدا از اساتید انگلیسی زبان استفاده نمودند که نتوانستند در این امر موفق باشند و نتیجه های مطلوب را نگرفتند.

به نظر بنده آن ها باید این نوع نگاه ها را نسبت به ایران و اساتید ایرانی کنار بگذارند. با توجه به قرابت های فرهنگی که کشور ما با افغانستان دارد آنها با دعوت از اساتید ایرانی می توانند به پیشرفت های قابل توجهی برسند.

برای کار علمی ،زیر ساخت، آزمایشگاه، بودجه و برنامه نیاز است که جزء مشغله و فکر وزارت تحصیل افغانستان نیست. شاید در آینده و با تخصیص بودجه بتوانند این کار را انجام دهند.

با اعلام فراخوان برای بازگشت به افغانستان بیشترین نیروی متخصصی که به این کشور بازگشتند در ایران تخصص خود را به دست آورده بودند که این امر باعث برانگیخته شدن حسادت برخی افراد و برخورد تبعیض آمیز با آنان شد. در همین راستا این افراد را مجبور کردند تا برای نشان دادن وفاداری خود به افغانستان، زیر جبر، به ایران دشنام و ناسزا بگویند و کشورهای غربی نیز از این مساله بهره برداری هایی را به نفع خود کرده اند. از اینجا بود که پروژه ایران هراسی در افغانستان کلید خورد.

همکاری های بین ایران و افغانستان بیشتر در چه زمینه هایی صورت گرفته و ایران چه رویکردی را در این مسیر دنبال کرده است؟

ما طی 16 سال یعنی از 2001 تا 2017 در تمام عرصه ها بیش از 75 سند همکاری امضا کرده ایم. این همکاری ها از جانب ایران و با هدف حمایت و کمک به استقرار نهادهایی برای بازسازی افغانستان انجام شده است.

برای ایران ثبات در افغانستان طوری که منافع ایران را تامین کند ،مهم است و موضوع امنیت و اقتصاد این کشور به ما وابسته و پیوسته است.

در این دوره 16 ساله امتیازاتی که از طرف ایران به افغانستان داده شد ، مبتنی بر "بده و بستان " نبوده است و مسئولین در قبال این امتیازات منتظر اقدام متقابل افغانستان نبوده اند و در نهایت 5 کارگروه برای همکاری در زمینه های زیر تشکیل شد:

1-دفاعی و امنیتی

2- تجارت و ترانزیت

3-اتباع و مرز

4-آموزش و مسائل فرهنگی آموزشی

5-کمیته آب و بررسی مسائل حق آب هامون، هریرود و...

در مورد مبارزه با ناآرامیهایی که داعش در مرز مشترک با ایران به وجود آورده است هم باید گفت که مسائل مرزی و بحث ثبت مرز را کاملا پیگیری کرده ایم و اکنون مرزهای ما تثبیت شده است ؛ اگرچه در برخی موارد دچار مشکل هستیم که آن ها را نیز حل خواهیم کرد اما در کل باید گفت که مرز ما در مقایسه با مرز پاکستان و افغانستان مشکلات آن چنانی ندارد.

بعد از مهاجرت داعش به افغانستان ،شاهد ناآرامی هایی در مرز بوده ایم و همین مساله موجب صرف هزینه زیادی برای ما شد.

در مورد داعش بعد از باخبر شدن از برخی ناامنیهایی که در مرز وجود داشت و برای گرفتن اطلاعات مرزی با طالبان گفتوگو کردیم که این مساله به هیچ وجه مخفی نبوده است. نتیجه این گفتوگو این شد که طالبان با برخی از نیروهای داعش برخورد کرد و حالا می بینیم که داعش از مناطق مرزی ما دور شده است. این مساله واکنش افغانستان و دیگر کشورها را در بر داشت مبنی بر این که ایران در حال همکاری با طالبان است . در حالی که ما اصلا هیچ سنخیتی با این گروه نداریم و نمی توانیم با دیدگاه های تند طالبان کنار بیاییم.

افغانستان ایران دانشگاه داعش طالبان همکاری علمی

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۳۵۴۶۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تأکید سازمان همکاری اسلامی بر حق تحصیل دختران در افغانستان

سازمان همکاری اسلامی در بیانیه پایانی پانزدهمین اجلاس سران این سازمان بر حق تحصیل زنان و دختران، رعایت حقوق بشر و ایجاد دولت فراگیر در افغانستان تأکید کرد. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، پانزدهمین اجلاس سران کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی با انتشار بیانیه‌ای 34 ماده‌ای و با تأکید بر حق تحصیل زنان و دختران، رعایت حقوق بشر و ایجاد دولت فراگیر در افغانستان به کار خود پایان داد.

این نشست دو روزه با عنوان «تقویت وحدت و همبستگی از طریق گفتگو برای توسعه پایدار» در پایتخت گامبیا برگزار شد که «عبدالقهار بلخی» سخنگوی وزارت خارجه طالبان نیز در آن شرکت کرده بود.

سازمان همکاری اسلامی در این بیانیه بر حمایت از یک افغانستان صلح‌آمیز، باثبات، مرفه و فراگیر و نیز رسیدگی به چالش‌های پیش روی مردم افغانستان از جمله چالش‌های بشردوستانه، حقوق بشری، گروه‌های قومی، امنیت و تروریسم، مواد مخدر و چالش‌های اجتماعی تأکید کرده است.

طاها:سازمان همکاری اسلامی به تعامل با افغانستان ادامه می‌دهدشرکت هیئت طالبان در اجلاس سران سازمان همکاری اسلامینشست مقدماتی اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی در گامبیا

در این بیانیه آمده است: بر اهمیت احترام کامل به حقوق بشر همه افغان‌ها و لزوم حمایت از حقوق اساسی دختران و زنان افغان به‌ویژه حق تحصیل و کار تأکید داریم و خواستار ارتباط بیشتر با مقامات بالفعل در مورد این موضوعات هستیم.

بیانیه پایانی سازمان همکاری اسلامی اظهار داشتد: ما همچنین بر نیاز به تلاش بیشتر برای رسیدگی به چالش‌های مرتبط با گروه‌های قومی، تروریسم، مواد مخدر و جنبه‌های اجتماعی برای حکومت فراگیر برای دستیابی به ثبات پایدار تأکید می‌کنیم.

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • حرفه‌آموزی به جای مدرک‌گرایی در دستورکار دولت است
  • «بزرگداشت مریم میرزاخانی» برگزار می‌شود
  • تامین ۱۰ قلم داروهای راهبردی مورد نیاز زیمبابوه به کمک ایران
  • تقویت زیرساخت‌های شرق کشور، همکاری‌های اقتصادی ایران و افغانستان را به دنبال دارد
  • کارنامه‌ی یکی از شاخص‌ترین چهره‌های علمی تاریخ‌نگاری معاصر بررسی می‌شود
  • کرزی: قدردان همکاری‌های همیشگی ایران با افغانستان هستیم
  • چگونه دانشجویان، اساتید و طلاب بن خرید نمایشگاه کتاب را فعال کنند؟ + عکس
  • تأکید سازمان همکاری اسلامی بر حق تحصیل دختران در افغانستان
  • تاثیر اساتید در جامعه باید مثبت و مشهود باشد
  • تعامل سازمان همکاری اسلامی با طالبان